Unboxing #2

Ahoj! Mám strašnou radost, máme tu další unboxing a s ním dálší knihy. Jak si zřejmě někteří z Vás všimli, ba bux.cz byl výprodej a této příležitosti jsem se musela chopit, vlastně moji rodiče - MOCKRÁT VÁM DĚKUJI <3   

A co v té krabici vlastně bylo????

Celá série Škola noci + novely  Autorky: Kristin Cast, Phyllis C. Cast

A jdeme se podívat na jednotlivé díly...:)

Anotace: Šestnáctiletá Zoey přichází do Školy noci v americké Tulse. Doufá, že po neshodách v rodině konečně najde místo, kde se bude cítit doma.

Ačkoli si ve Škole noci najde skvělé přátele, nezapadne sem. Není totiž obyčejné upírské mládě. Bohyně noci Nyx jí obdařila zvláštními schopnostmi, které jí dávají moc, ale i zodpovědnost.

Jako každá puberťačka řeší problémy s kluky, navíc musí obhájit své zásady před nepřátelsky naladěnou elitní skupinou studentů.

 

 

Anotace: Zoey Redbirdová si pomalu zvyká na upíří Škole noci a svědomitě se připravuje na roli předsedkyně elitní studentské organizace Dcery temnoty. Konečně má pocit, že někam patří, a dokonce má i chlapce. Možná i dva… Městem Tulsa však náhle otřese zmizení středoškolského fotbalisty, a když se jeho mrtvola najde poblíž areálu upíří školy, instinkt Zoey napovídá, že je to teprve začátek něčeho skutečně zlověstného. Jako obvykle se nemýlí. Brzy přibude další hrůzná vražda, podezření padá na upíry a možná není tak docela neopodstatněné… Zoey proniká stále hloub do spleti intrik, ale zjišťuje, že je toho na ni příliš. To ale ještě netuší, že se její nejbližší zanedlouho ocitnou ve smrtelném nebezpečí a někoho z nich prostě zachránit nedokáže.

 


Anotace: Učednice velekněžky Zoey Redbirdová má spoustu problémů. Zaprvé si myslí, že narozeniny a Vánoce by se neměly míchat dohromady, i když se oslavenec narodil čtyřiadvacátého prosince. Zadruhé se zapletla se třemi kluky naráz. Zatřetí si začíná až podezřele rozumět s nejotravnější holkou na škole, kterou její ostatní kamarádi nemůžou ani cítit. Nejvíc ji však trápí, co se děje s její nejlepší přítelkyní. Stevie Rae možná vstala z mrtvých, ale změnila se – tak moc, že už pro ni nejspíš neexistuje cesta zpět. Jenomže tomu Zoey prostě nechce věřit, a proto začíná zoufale spřádat plány na její záchranu. Všechno ovšem musí stranou, když Školou noci otřese hrůzná vražda...

 

 

Anotace: Zoey Redbirdová je sice nejnadanější upíří mládě na světě, ale její život právě teď nestojí za nic. Měla sice hned tři kluky najednou, ale nakonec jí nezůstal žádný a kamarádi s ní nemluví. Škola noci se tak pro ni změnila v osamělé a nepřátelské místo – a možná i nebezpečné. Nocí se totiž začínají pohybovat podivné stíny a školním areálem se stále častěji rozléhá zlověstné skřehotání. Zoey proto nezbývá než pokusit se naštvané kamarády usmířit a společně se postavit neviditelné hrozbě. Její snahu však může snadno zkomplikovat záhadný nový spolužák, který ji až příliš přitahuje. Když do hry vstoupí děsivé proroctví, začíná Zoey chápat, že vše bylo pouhou předehrou událostí, jež mají kořeny ve stovky let starých indiánských legendách.

 

 

Anotace: Proroctví se naplnilo, padlý anděl uvězněný po celá tisíciletí v hlubinách země se osvobodil a Zoey Redbirdové a jejím kamarádům nezbývá než utéct ze Školy noci. V podzemních chodbách pod opuštěným nádražím budou v bezpečí před hrůzami, které se odehrávají na povrchu – ale nedostali se jen z jednoho maléru do druhého? Nevyzpytatelná červená mláďata mají svá tajemství, ve tmě se skrývá cosi neviditelného, objevují se další záhadné prorocké básně a Zoey pronásledují podivné, až příliš živé noční můry. Když se však nakonec Zoey ocitne v opravdovém ohrožení života, může za to docela obyčejná žárlivost. Dokáže se budoucí velekněžka postavit pradávnému zlu a vyřešit svoje komplikované vztahy, nebo se do toho jako správná puberťačka jen zamotá ještě víc? Není totiž vůbec jednoduché poznat, kdo je přítel a kdo nepřítel…

 

Anotace: Zoey Redbirdové a jejím přátelům se podařilo vyhnat z Tulsy nesmrtelného anděla Kalonu i zlou velekněžku Neferet a mohou se tak vrátit do Školy noci, po které se jim všem už stýská. Kalonovo záhadné kouzlo však stále působí a Zoey musí jeho svádění odolávat pokaždé, když vstoupí do říše snů. Navíc se jí zdá, že v Kalonovi se přece jen skrývá přinejmenším troška dobra. Není však sama, kdo musí dělat těžká rozhodnutí a vybrat si, jestli poslechne instinkt, nebo hlas rozumu. Její nejlepší kamarádka Stevie Rae, první dospělá červená upírka na světě, totiž skrývá temné tajemství, které ji může stát život – anebo jí ho naopak zachránit.

 

 

Anotace: Věci se vyvinuly doslova katastrofálně. Zoeyina duše se roztříštila na kousky. Touží zůstat v Druhém světě navěky, daleko od všech problémů a zlomeného srdce. Čas rychle plyne a s každou hodinou je jasnější, že šance na Zoeyino procitnutí se zmenšují. Jen jedna žijící bytost by ji mohla přivést zpět - Stark musí najít způsob, jak to udělat. Velká upírská rada tvrdí, že on sám musí zemřít, aby se Zoey vrátila. Pochybnosti však zůstávají - co když se to nepodaří? A čas stále běží ... Už jen posledních sedm dní ...

Stevie Rae musí mezitím řešit vlastní problémy, které jí brání pomoci Zoey. Drsná červená mláďata rozehráli vlastní hru a před jejich následky nebudou moci ochránit ani Stevie Rae. Tajemství, které ukrývá, může pomoci přivést Zoey zpět, ale zároveň je vážnou hrozbou pro její vlastní svět.

Ve středu celého zmatku je Afrodita - bývalé mládě, maximální bosorka z pekla. Dostala od bohyně dar vizí o budoucích hrozbách (pokud se to dá nazvat darem), jenže tentokrát se bohyně Nyx zjevně rozhodla promluvit prostřednictvím Afrodity, zda se jí to líbí nebo ne. I Afrodita může mít velký vliv na to, zda se Zoeyina duše vrátí. Její priority a věrnost se však mohou vydat jakýmkoli směrem.

Tři dívky zahrávající si s ohněm. Pokud si nedají pozor, každý se popálí ...

Anotace: Upírská Nejvyšší rada zbaví Neferet viny a znovu ji stanoví za Velekněžka v Tulská Škole noci. Neferet přísahá pomstu Zoey. Ovládnutí Kaloni je pouze jednou ze zbraní, které chce proti ní použít. Jenže Zoey najde útočiště na ostrově Skye a královna ji připravuje jako svou nástupkyni. Být královnou by přece bylo skvělé, či ne? Proč by se měla vracet do Tulsy? Když ztratila svého lidského manžela Heatha, už nebude, jaká bývala, a možná ani její vztah k oddaným bojovníkovi Starkovi už nebude jako kdysi ... A co Stevie Rae a Rephaim? Krkavec posmešník nedovolí, aby ho využili proti Stevie Rae, jenže jak se zachová, když celý svět včetně Zoey odsuzuje jejich vztah? Zradí svého otce, nebo srdce? Jak daleko sahají hranice přátelství a jaké silné pouta vážou dívčí srdce?

 

Anotace: Zoey s kamarády už zase chodí na tulskou Školu noci, ale nic není jako dřív, na všechno vrhají stín nedávné tragédie. Neferetiny intriky navíc dál rozsévají neklid mezi studenty i profesory, a zdá se, že dokonce ani ta nejpevnější přátelství před nimi neobstojí. Naštěstí se objevují také nečekaní noví spojenci. Zoey si uvědomuje, že jestli má konečně odhalit světu Neferetinu prohnilost a narýsovat jasnou čáru mezi Světlem a Temnotou, bude k tomu potřebovat i nepřátele svých nepřátel.

 

 

 

Anotace: Neferet konečně ztratila důvěru upíří rady a byla sesazena z pozice velekněžky tulské Školy noci. Její moc to však téměř neoslabilo, a svými kouzly a krásou navíc dokáže snadno oklamat lidské obyvatele města a strhnout je na svou stranu. Zoey a její přátelé proti tomu bojují všemi možnými prostředky, ale v jejich vlastních řadách se objeví trhliny a kruh moci, na nějž spoléhají, není úplný. Další Neferetiny intriky, které ohrožují Zoeyinu nejbližší rodinu, by mohl překazit záhadný býčí chlapec Aurox, velekněžčin zdánlivě poslušný nástroj – pokud dokáže odolat Temnotě, která ho proti jeho vůli stále ovládá. Dostane šanci zvolit si správnou stranu?

 

 


Anotace: Bývalá velekněžka Neferet utrpěla první velkou porážku. Díky své nadpřirozené moci přežila, ale než se Zoey Redbirdové a jejímu kruhu přátel dokáže znovu postavit, musí nabrat nové síly. Zdálo by se, že pro Zoey nastala tolik potřebná chvilka oddechu – Neferet však není jediné zlo, kterému čelí. Zoey se stále častěji zmocňuje pocit, že život se jí definitivně vymkl z rukou, a co víc, ani na své nejbližší už se nemůže spolehnout tolik jako dřív. Jak dlouho potrvá, než pohár její trpělivosti přeteče? A co když jejím největším nepřítelem je ona sama?

 

 

 

Anotace: Oblíbená fantasy série Škola noci míří do finále!

Neferet konečně dosáhla svého a jako nesmrtelná bohyně Temnoty se chce ujmout vlády nad Tulsou a poté nad celou pozemskou říší. Boj proti ní se zdá marný. Jedinou nadějí je Zoey a její vidoucí kámen, který jí propůjčuje moc nad starou magií. Jenomže to by Zoey musela nejprve přijít na to, jak s kamenem správně zacházet – když ho naposledy použila, ublížila svým přátelům a několik nevinných lidí to stálo život. Čas se ale krátí, a dokonce ani sami nesmrtelní nedokážou Neferet vzdorovat. Zachrání Zoey svět?

 

Tak a teď novely...

Anotace: Drakova přísaha je samostatná povídka přidružená k cyklu Škola noci, věnovaná osudům jedné z jejích postav, bojovníka a učitele šermu Draka Lankforda. Odehrává se v devatenáctém století a vypráví o zapuzeném synovi anglického šlechtice, jenž se stal upírem, odešel do Ameriky a poznal svou budoucí manželku Anastasii. To z lásky k ní kdysi odpřisáhl, že bude svou nezřízenou sílu krotit milosrdenstvím. To pod vlivem této přísahy daroval život podivnému havranovi s lidskýma očima. Avšak nyní – tváří v tvář událostem odehrávajícím se v současnosti – svůj slib odvolává a nahrazuje novým: že už nikdy nikoho neušetří…

 

 

Anotace: Evreux, France, 1788: Předtím, než se stala Zoeyninou oblíbenou profesorkou a než nastoupila do Školy noci… Lenobia je jen normální šestnáctiletá dívka - s dost problémy na celý život. Jako nemanželská dcera mocného barona sem nikdy úplně nepatřila a místo toho musí sledovat rozmazlenou nevlastní sestru Cecile, která dostane to, co chce. Jako by to nestačilo, její nevšední krása přitahuje nechtěnou pozornost kdekoli to jde. Pro jednou by chtěla jen tak zapadnout.
Ale když osud zasáhne, Lenobia se náhle ocitá obklopena ostatními dívky, na lodi plující do New Orleansu, kde budou provdány do města nejbohatších Francouzů. A nejsou sami… Zlý biskup, který má zkušenosti s temnou magií, jede stejnou cestou. Jeho touha po půvabných mladých ženách z něho dělá nebezpečného - hlavně pro Lenobii, která upoutala jeho pozornost ve Francii. Takže zůstává skrytá, tajně navštěvuje lodní stáje, kde je krásný mladý muž a jeho krásný kůň Percheron hned získá její pozornost.

Anotace: Třetí novela ze světa Školy noci poodhaluje tajemství minulosti temné upíří čarodějky Neferet. Co stálo na počátku jejího šílenství a krutosti? Chicago, 1892. Rodina bankéře Barretta Wheilera prožívá tragédii: jeho krásná žena umírá společně s dítětem při porodu. Šestnáctiletá dcera Emily ztrácí matku a zároveň se musí ujmout povinností paní velkého domu. Dívka, kterou dosud zajímaly jen módní šaty a projížďky na kole, poznává, jak těžký je úděl dospělé ženy. Nerudný otec navíc zařídí, že se Emily stává téměř vězeňkyní ve svém vlastním domově, kde musí noc co noc čelit mučivým obavám, s nimiž se nemůže nikomu svěřit. A proto si Emily Wheilerová vede deník…

 

Anotace: Kdysi oddaný a láskyplný, poté nepřítel a zrádce: strašlivá tajemství Kalonovy minulosti byla odhalena… Bohyně Nyx je věrná, milující a spravedlivá, ale také osamělá. Z moci slunce a měsíce se proto zrodí dva bratři – zlatokřídlý Erebus, zábavný společník a dobrý přítel, a stříbrokřídlý Kalona, odvážný bojovník a vášnivý milenec. Kalona miluje svou bohyni z celého srdce, tíží ho však nejistota a užírá se žárlivostí. Stále více touží být pro Nyx tím jediným a jeho nenávist k bratrovi den ze dne sílí. Netuší, že jeho hněv může ohrozit nejen bohynino štěstí, ale i rovnováhu celého vesmíru. Na svou příležitost totiž číhá Temnota…

 

 

Doufám, že se Vám dnešní unboxing líbil. Abych se Vám přiznala, tak mi všechny knihy ještě teď leží na stole a nevím kam s nimi :D

Vaše _Myška_

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek